Chrápající manžel na cestách
Ahoj. Jak řešíte ubytování mimo domov, když protějšek (já) chrápe? Doma se ženou kvůli tomu spíme odděleně, ale takto to nejde na cestách.... vše by se prodražilo. Špunty dávno odzkoušeny, prej ji to moc nepomáhá a špatně se se špunty spí... Jak to řešíte?
Bude to trochu knížecí rada, ale když si manželka začala stěžovat, začal jsem chrápání řešit:
* dával si pozor aby v místnosti nebyl suchý vzduch;
* přestal večer pít alkohol (vlastně skoro úplně, ne jen večer);
* výrazně zhubnul (to samozřejmě nejen kvůli chrápání a hodně to souvisí s předchozím bodem);
Já bych teda chrápajícím lidem zakázal lítat letadlem. Vždyť to akorát ruší všechny nechrápající lidi okolo!
Manžel prestal chrapat tiez keď schudol. Dovtedy pomahalo nelezat na chrbate a ja som sa snažila vždy zaspať prva a nezobudit sa v noci 😁
Ordinace pro poruchy spánku. Ale mívají velmi dlouhé objednací doby a zjistit, zda nemáš spánkovou apnoe. To by se pak muselo řešit.
Tak zhubnout pred dovolenou je spise domenou zen :-)
Nechlastat na dovolene je jen zbozne prani, tak kdyz uz to nejde vydrzet a nejsou 2 oddelene mistnosti (kdyz nejedeme s detma) tak mi obcas nezbyde nez vzit matraci a odstehovat se do predsine :-(
Pomáhá ta matrace v předsíni, bohužel. Já špunty nesnáším a mám lehké spaní, takže jediná věc, co mi pomůže, je fyzicky se přes den vyřídit tak, že večer padnu a mužovo chrápání povětšinou zaspím.
To mi připomnělo, jak jsem jednou v létě ve Španělsku na závěr svatojakubské stezky spal v hostelu v dormitory a jedna paní kolem 40 let chrápala tak silně, že jsem vytáhl velkou tlustou matraci na balkón.
Mıchal napsal(a):existuji i apky. Das mobil k betli a nahravas sve rezani. Pak zadas vysku a vahu a vypocita bmi. A vetsinou napise, ze si tlustoch a mas zhubnout Ale spankova labolator to holt neniOrdinace pro poruchy spánku. Ale mívají velmi dlouhé objednací doby a zjistit, zda nemáš spánkovou apnoe. To by se pak muselo řešit.
coudi napsal(a):Tak zhubnout pred dovolenou je spise domenou zen :-)
Nechlastat na dovolene je jen zbozne prani, tak kdyz uz to nejde vydrzet a nejsou 2 oddelene mistnosti (kdyz nejedeme s detma) tak mi obcas nezbyde nez vzit matraci a odstehovat se do predsine :-(
Tak nějak jsem to řešil někdy taky, stáhl jsem si matraci do předsíně. Nebo hledal ubytování s 2mi místnostmi nebo rovnou 2 pokoje, každý zvlášť .... ale kdo to má pořád platit, ach jo.
Jinak vahou to nebude.... už jsem přemýšlel o operaci, ale výsledek je právě nejistý, a 10tis. v háji....
Co vyzkoušet elektronické špunty do uší s ANC, nekteré jsou určeny přímo na spaní, oproti klasickým sluchátkám .. i když ta cena je trošku úlet
Azul napsal(a):Pomáhá ta matrace v předsíni, bohužel. Já špunty nesnáším a mám lehké spaní, takže jediná věc, co mi pomůže, je fyzicky se přes den vyřídit tak, že večer padnu a mužovo chrápání povětšinou zaspím.
Stejné u nás, když se dostatečně vyřídím, tak mě to chrápání nevzbudí, naopak začnu chrápat taky :-)
Měla by vyzkoušet různé špunty - taky jsem se tomu 20 let bránil a pak jsem vyzkoušel ty z DMka a v uších mi nevadí a to jsem sakra princezna. Chrápání i další hluky např. z ulice, pokud bydlíte na náměstí, to krásně ztlumí o 90% :-)
Jinak přítelkyně už si tu čekačku do spánkové laboratoře vyčkala, nosila několik dní nějaké ty jejich přístroje, ty zjistily že apnoi nemá a jinak se nedozvěděla nic zajímavého, takže chrápe dál jako dřív. A to má normální váhu i zdravotní stav, takže není úplně moc co s tím dělat :(
Ala napsal(a):[citace="Azul "]
Pomáhá ta matrace v předsíni, bohužel. Já špunty nesnáším a mám lehké spaní, takže jediná věc, co mi pomůže, je fyzicky se přes den vyřídit tak, že večer padnu a mužovo chrápání povětšinou zaspím.
Stejné u nás, když se dostatečně vyřídím, tak mě to chrápání nevzbudí, naopak začnu chrápat taky :-)
[/citace]
Ano, je to potom sladká pomsta, taky znám! Jen jsem to nechtěla na sebe napráskat😃
Áčko, tak já je zkusím, ty špunty z DM.
Jinak kamarádky manžel, naprosto pekelný chrápal, byl na operaci, cca rok fajn a pak se mu chrápání vrátilo.
hankaa napsal(a):Špunty (z DMka :D ) fungují i na hluky v letadle...
a taky Áčko....
Snad tam v DM nemají 10 druhů těch špuntů 😶 a strefím se do těch správných!
Za pokus to určitě stojí, no 🤔
Kamarád byl již dvakrát na nějaké laserové operaci proti chrápání. Původně chrápal jak stará herka, operacemi ho vytůnili do stavu, kdy i medvědi v Rumunsku zdrhali a já odešel raději ve 2 ráno k vrcholu. Uteklo pár let, zestárl jsem a při poslední cestě jsem měl chuť vystoupit za letu. Zcela znaven z řízení po Ománu a Emirátech, bez dostatečného spánku, jsem se ponořil do říše snů. Najednou mne probudilo moje nelidské chrápání, otevřel jsem oči a několik řad přede mnou a za mnou hledělo mým směrem. Špunty do uší to asi nevyřeší, musel bych pořídit krabici pro celé letadlo. Držte mi palce :-), na operaci nepůjdu, dostal bych se na černou listinu aerolinek.
coudi napsal(a):Tak zhubnout pred dovolenou je spise domenou zen :-)
Jednou jsem na tripu spal i v koupelně, abych nerušil svou polovičku 🤣🤔☹️ Takhle to právě už nechci 🙈
Tak proto jsem otevřel tuto diskuzi. Co se s tím problémem na cestách dá dělat a jak s tím bojujete ...
Kdo chrápete, zkuste Adenol kapky, stojí 2 -3 stovky, tak za pokus to stojí. Zabralo u otce, byl vždycky slyšet po celém baráku, teď o něm vůbec nevíme...Od té doby bereme s kamarádkama, když spíme hromadně na pokojích, u té nejvíc chrápající jsme se první noc při použití chodili přesvědčovat, jestli není mrtvá. A když nic jinýho, aspoň příjemně voní :)
Nechci dělat reklamu, mají tam jenom jedny, jde o tyhle:
https://www.dm.cz/mivolis-spunty...78131.html
Jsou i docela levné. Vyhovuje mi, že jsou hodně měkké, takže se zmáčknou a po roztažení nejdou cítit. Samozřejmě pořád se spí líp bez nich.. :D
Jinak ty kapky zase vyzkoušíme my, díky za tip :D